Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

ICE Dotazník #WeAreICE Adam Fojtík

Pavlína
Perlíková
23.1.2024
ICE kultura, #WeAreICE

Adam Fojtík začínal v roce 2017 v ICE v softwarovém týmu jako SW koordinátor. V současnosti je na pozici koordinátora plánování i pro další technické týmy. 

➡️ Pamatuješ si, kdy a jak ses o ICE dozvěděl poprvé?

V době, kdy jsem pracoval v USA, se ke mně doneslo, že Tomáš Vránek založil firmu ICE Industrial Services. Poté jsem ji sledoval na sociálních médiích a taky mě hodně zajímalo, jak se daří i mým bývalým kolegům z firmy ATX, kteří se přidali k Tomášovi.

➡️ Co bylo nové a rozdílné v ICE oproti tvé předchozí práci?

Skoro všechno. ICE již od počátku boural tradiční řízení firmy, jako mají např. korporáty: strukturou, manažery a pravidly. Zmíním volnou pracovní dobu, důraz na sebeřízení s osobní odpovědností za dané úkoly, opravdovou firemní kulturu s hodnotami, které nejsou pouze vypsané na letáčku na zdi, ale podle nichž se ICE lidé opravdu chovají a i žijí.

➡️ Co přesně děláš?

Moje práce spočívá spočívá v plánování kapacit technických týmů, ve kterých je potřeba zastřešit konkrétní personální požadavky na naše automatizační projekty. Dobrá komunikace a balanc mezi poptávkou a nabídkou je naprosto zásadní. Hodně nám pomáhají i velikosti našich týmů, např. SW tým má až 70 programátorů.

➡️ Co je na tvé pracovní roli nejtěžší?

Důležité je mít pořád aktuální informace, a hlavně ty o potřebných změnách, co nejdříve, abychom se co nejrychleji dokázali přizpůsobit, a vyhověli tak zákazníkovi. 

➡️ Jsi jeden z nejdéle působících kolegů v ICE. Co tě tady drží?

Nejvíce si cením, že dělám, co mě baví v kolektivu skvělých lidí. Mám také stále před sebou nějaké profesní výzvy a práci si mohu přizpůsobit tak, abych skloubil i rodinný život.

➡️ Máš nějakou vtipnou historku, se kterou se dá veřejně pochlubit?

Legraci zažíváme v našich týmech na projektech i po práci spoustu, nejvíce ale na našich legendárních celofiremních výjezdních akcích, to ale publikovat radši nebudeme.

➡️ Jak bys třemi slovy popsal ICE kulturu?

Tým nadšených profíků.

A co o Adamovi říká kolega ze SW týmu Vojtěch Kučera?

"Adam vyniká svou vstřícností a vřelostí ke každému. Jeho ochota pomoci, zkušenosti a nezaujatý pohled na věci vytváří kolektivní atmosféru plnou pozitivní energie. Je skvělým týmovým hráčem, který svou přátelskostí tvoří základ naší kultury v ICE."